Inspireret af naturen i et hav af farver

 

Mine farverige værker bliver ofte til udendørs. Kendetegnet er dynamik og en eksplosion af liv og farver krydret med en skarp kant af naturalisme. Værkerne giver jeg mit helt eget tidsløse univers, som beskueren nærmest bliver suget ind i.

Før jeg beskæftigede mig med billedkunsten på fuldtid, foregik en stor del af arbejdslivet under vandet. Jeg har en baggrund indenfor havbiologi og erhvervsdykning. Jeg føler mig dybt privilegeret over at have oplevet den forunderlige verden under overfladen lige fra Arktis til Antarktis. Passionen for havet og naturen ønsker jeg nu at give videre i mine billeder. Det er nærmest magisk at møde de store hvaler ”face to face” – der står tiden stille! Jeg ønsker at mine billeder skal være bevægende i form, farve og dynamik – og at vække magien til live med mine motiver.

Ofte sætter jeg staffeliet op nede på havbunden og maler der i det ”tidsløse univers”. I 2015 blev det til en plads i Guiness Book of World Records med et maleri malet under vandet på Den Blå Planet. Penge blev doneret til havforskning.

Ud over udstillinger og events i Galleri Kikkenborg er det de seneste år blevet til udsmykningsopgaver for bl.a. Det Kongelige Teater, Guiness Book of World Records, vægmalerier for Den Blå Planet, Hørsholm Centrum mf. Særlig stort var det at blive udvalgt til at bidrage på verdensudstillingen EXPO i Sydkorea med kunstvideo fra undervandsverdenen filmet i Øresund bl.a. ved Dragør og Saltholm. H.K.H Kronprins Frederik åbnede udstillingen.

Jeg er vild med de rigtig store formater. I maj 2017 fik jeg til opgave at designe et stort udendørs værk og varemærke til Hørsholm Midtpunkt. Det blev værket “Icecapade-2”. En 10 meter høj isfugl, som nu pryder en ellers grå betonsilo i Hørsholm Midtpunkt.

Når jeg portrætterer dyr, mennesker og natur har det ét til fælles. Jeg søger altid efter at fastholde nærværet – der begynder billederne at leve!

Venlig hilsen

Jesper Kikkenborg